Kontakt

Dansk Sprogrevision
Brolæggerstræde 6, baghuset, 1. sal
1211 København K
29 72 28 11
info@dansksprogrevision.dk

Åbningstider: hverdage kl. 9-17.

CVR-nr.: 31 71 21 81

Bestilling (korrektur og tekstrevision)

(1) Send din tekst til info@dansksprogrevision.dk. Samtidig kan du evt. anføre specifikke krav til korrekturen/tekstrevisionen.

(2) Du modtager et tilbud, som beregnes ud fra tekstens omfang. Du får samtidig at vide hvornår du modtager den færdige korrektur./tekstrevision

(3) Du godkender tilbuddet, og Dansk Sprogrevision går i gang med at læse korrektur/tekstrevisionen.

(4) Du modtager den gennemarbejdede tekst og har nu mulighed for at tage stilling til og gøre brug af de rettelser, ændringsforslag og kommentarer som korrekturen/tekstrevisionen indeholder.

Bestilling (sproglig rådgivning)

Kontakt Dansk Sprogrevision. 

Filformater

Pdf
Der er mange fordele ved at bruge pdf i forbindelse med korrektur og tekstrevision. Den nødvendige software, Adobe Acrobat Reader DC, er gratis, lettilgængelig og uhørt kompatibel. Desuden er pdf stabilt, kompakt og meget nemt at bruge. Det er ligegyldigt hvilket tekstbehandlingsprogram el.lign. du foretrækker, og ligegyldigt om du bruger pc eller Mac. Det eneste der betyder noget, er tekstens udformning.

Korrektur og tekstrevision via pdf illustrerer – og forklarer til en vis grad – hvordan din tekst bør tage sig ud, men du skal selv foretage de pågældende ændringer i teksten. Du bruger det program du plejer at bruge, og skal blot sørge for at tekstens endelige udformning stemmer overens med korrekturens eller tekstrevisionens anbefalinger.

Hvis der skal foretages rigtig mange ændringer i en tekst, er pdf ikke et godt valg. Du skal bruge meget tid på at indføje korrekturens eller tekstrevisionens rettelser, og der er risiko for at der opstår nye fejl i teksten undervejs. Pdf fungerer bedst i forbindelse med meget sikre sprogbrugere.

Word, OpenOffice Writer, Google Docs, InDesign osv.
I situationer hvor det ikke er hensigtsmæssigt at bruge pdf, finder vi en anden løsning. Tekstbehandlingsprogrammer er udstyret med velfungerende og brugervenlige kommentar- og korrekturfunktioner, og i mange tilfælde er det oplagt at bruge et af de programmer frem for pdf.

Når de programmer bruges, indgår rettelserne i den tekst du modtager, og du behøver derfor ikke selv at foretage dem. Du har dog stadigvæk mulighed for at tage stilling til de enkelte rettelser inden du accepterer dem.